INTEGRIRANA ZAŠTITA RATARSKIH I POVRĆARSKIH KULTURA (239985)

Nositelj kolegija

Opis kolegija

Cilj kolegija je upoznati studente s najvažnijim štetnim organizmima u uzgoju pojedinih ratarskih i povrćarskih kultura, njihovim izgledom, simptomima, štetama, biologijom i uvjetima za razvoj te mjerama zaštite. Osposobiti studente za odabir mjera zaštite pojedinih ratarskih i povrćarskih kultura po principima integrirane zaštite.
Za sve važnije štetne organizme pojedinih ratarskih i povrćarskih kultura studenti će kroz predavanja, diskusiju i vježbe učiti o mjerama integrirane zaštite. Studente se potiče da povežu znanja o biologiji i ekologiji štetnih organizama s odgovarajućim metodama zaštite. Kroz stručnu praksu i integrirani projektni zadatak studenti nadograđuju stečena znanja.

Vrsta kolegija

ECTS: 4.50

Ishodi učenja i način provjere

Ishod učenja
1. imenovati štetne organizme pojedinih ratarskih i povrćarskih kultura
2. opisati biologiju, ekologiju i štete od pojedinih bolesti i štetnika
3. prepoznati simptome najvažnijih bolesti te štetnike u ratarskim i povrćarskim kulturama
4. prepoznati korove u ratarskim i povrćarskim kulturama
5. procijeniti potrebu suzbijanja štetnih organizama ratarskih i povrćarskih kultura
6. predložiti odgovarajuće mjere zaštite u okviru integrirane zaštite
7. procijeniti uspjeh provedenih mjera zaštite i predložiti poboljšanja

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.