VGUK na otvorenju novog ureda tvrtke Bioter d.o.o.

U prostorima poslovnog centra „Martinovka“ u Koprivnici otvoren je novi ured tvrtke Bioter d.o.o. koja se bavi postupkom stručne kontrole i certifikacije u sustavu ekološke poljoprivrede. Tvrtka Bioter d.o.o. posve je mlada tvrtka. S radom je počela 12. ožujka 2019., nakon što je prošla postupak registracije u trajanju od 2,5 godine (akreditacija).

Svakako da je i Učilište bilo prisutno na ovom lijepom događaju, a predstavljala ga je dekanica Marcela Andreata-Koren Naime, kao što smo već pisali (Od studenta VGUK do poduzetnika / Novosti / VGUK), tvrtka Bioter d.o.o. ima jaku vezu s Učilištem. Od jedanaest zaposlenika, deset je stručnjaka agronomije, od kojih je čak sedam studenata VGUK (bivših, sadašnjih ili i bivših i sadašnjih, a i budućih).

Bio je to poseban osjećaj vidjeti te mlade ljude na okupu. Novi, prekrasno uređen prostor pokazuje uspjeh u radu, uspjeh temeljen na znanju, odgovornosti prema poslu, pristupačnosti i svemu drugome što dovodi do velike zastupljenosti baš ove tvrtke na području Republike Hrvatske.

U Republici Hrvatskoj trenutno je ovlašteno 13 kontrolnih tijela, a od 6402 subjekta u sustavu ekološke poljoprivrede tvrtka Bioter d.o.o. obavlja postupak stručne kontrole i certifikacije kod 1088 subjekata. U Republici Hrvatskoj 122 000 ha je u sustavu ekološke poljoprivrede, a tvrtka Bioter d.o.o. kontrolira i certificira 32 000 ha na više od 17 000 parcela.

VGUK studenti u tvrtki Bioter d.o.o. su.:

Marko Potroško, spec. ing agr. – direktor i suvlasnik tvrtke, završio preddiplomski studij, usmjerenje Bilinogojstvo (VGUK), na diplomskoj razini – Održiva i ekološka poljoprivreda (VGUK)

Hrvoje Pleskalt, bacc. ing. agr. - završio na preddiplomskom studiju usmjerenje Bilinogojstvo (VGUK), ove godine planira upisati diplomski studij na VGUK

Marko Cmrk, bacc. ing. agr. - završio na preddiplomskom studiju usmjerenje Bilinogojstvo (VGUK),  trenutno je na diplomskom studiju Održiva i ekološka poljoprivreda (VGUK)

Hrvoje Kovaček, bacc. ing. agr. - završio na preddiplomskom studiju usmjerenje Bilinogojstvo (VGUK), ove godine planira upisati diplomski studij na VGUK

Lovro Ivančić, spec. ing agr. –završio na preddiplomskom studiju usmjerenje Bilinogojstvo (VGUK), na diplomskom studiju Održiva i ekološka poljoprivreda (VGUK).

Kruno Kamenjak, mag. ing. agr. - završio na preddiplomskom studiju usmjerenje Bilinogojstvo (VGUK), na diplomskom - Biljne znanosti na Agronomskom fakultetu u Zagrebu

Petar Papac, mag. ing., suvlasnik tvrtke - završio je preddiplomski stručni studij Ekonomija poduzetništva na Vernu te diplomski studij Međunarodna trgovina na Sveučilištu sjever u Varaždinu, trenutno je na diplomskom studiju Održiva i ekološka poljoprivreda na VGUK

Čestitamo na uspjehu, uz odgovorna pitanje koji je Marko Potroško dao u intervjuu koji smo na samom početku njihovog rada objavili na našoj stranici:

Marko, što kažete na tvrdnje da se završi studij i ne može se zaposliti?

Ne znam što bih rekao. Možda bih i ja bio nezaposlen da sam čekao da mi netko ponudi posao. Smatram da u poljoprivredi ima jako puno mjesta za zaposlenje, ali uz obrazovanje malo treba i vizije i hrabrosti. A u kojem poslu ne treba ako želiš uspjeti?

VGUK

Izvor fotografija: kckzz.hr

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.