STUDENTI VUK-a OSVOJILI TREĆE MJESTO NA KONFERENCIJI ZA RAZVOJ RURALNOG TURIZMA RRT 2023.

Studenti treće godine Stručnog prijediplomskog studija Poljoprivreda, smjer Menadžment u poljoprivredi, u pratnji profesora dr. sc. Sandre Kantar i dr. sc. Silvija Jerčinovića, sudjelovali su 23. studenog na studentskoj konferenciji u sklopu 4. međunarodne znanstveno-stručne konferencije RRT 2023. Na studentskoj konferenciji za razvoj ruralnog turizma koja se održala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, studenti su predstavili rad „OPG Režek – pogled u budućnost“. Glavni naglasak rada su prijedlozi za poboljšanje i unaprjeđenje poslovanja na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Režek, a kojeg su studenti posjetili tijekom listopada u okviru terenske nastave. Kroz kolegij Ruralni razvoj, studenti i studentice Lorena Milinković, Zvjezdana Uzelac, Anamarija Burek, Timon Fabijanec, Mihael Stručić i Danijel Topljak, analizirali su trenutnu ponudu i stanje na OPG-u Režek, obiteljskoj vinariji i Izletištu Režekov podrum.

Drugog dana konferencije održana je panel rasprava pod nazivom „Suradnja i utjecaji lokalnih zajednica na razvoj stručnih studija menadžmenta i turizma“ na kojoj su sudjelovali prodekanica za nastavu i studente VUK-a Tatjana Jelen,  Magdalena Zeko - prodekanica za nastavu Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, Petra Škrobot - gradonačelnica Grada Samobora, Anđelko Nagrajsalović - načelnik Općine Sv. Juraj na Bregu i Dario Zurovec - gradonačelnik Grada Svete Nedelje. U diskusiji je naglasak bio na vrlo dobroj suradnji koju imaju Veleučilišta s gradovima i općinama u okruženju, turističkim zajednicama te sa srednjim školama kroz provedbu projekata u koje su uključeni studenti i studentsku stručnu praksu.  Prodekanica Jelen je istaknula da takova međusobna suradnja doprinosi modernom pristupu učenju i stvaranju novih stručnih kolegija na VUK-u kao i podizanju kvalitete stručne prakse studenata VUK-a, koja je vrlo važan segment naših studijskih programa. Razvijaju se nove metode poučavanja, društveno korisno učenje te poučavanje usmjereno na studenta na postavkama interaktivnog i iskustvenog učenja gdje se povezuje teorija i praksa. 

Nakon analize stanja, studenti su predložili smjernice kojima bi gospodarstvo moglo poboljšati svoje poslovanje, npr. redizajn društvenih mreža i etiketa za vino. Osim toga, studentica Zvjezdana Uzelac će na OPG-u Režek obavljati studentsku praksu VI. semestra i na taj način pomoći u realizaciji studentskih prijedloga. Budući da poljoprivredna proizvodnja zahtijeva mnogo rada i truda, glavni problem gospodarstava je nedostatak vremena za promociju vlastitih proizvoda i usluga. Tako bi studentica pokretanjem društvenih mreža i osmišljavanjem digitalnog sadržaja pomogla riješiti ovaj problem.

Ideje o poboljšanju OPG-a Režek auditoriju je predstavio Danijel Topljak, a studentski rad osvojio je 3. mjesto u sesiji 2: Jastrebarsko.

Izvješće napisao:
Danijel Topljak, III.g. MuP

 

 

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Zajednicka_slika Fotogalerija 2 Fotogalerija 2 Fotogalerija 2 Fotogalerija 2

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.