ERASMUS+ MOBILNOST  - BRNO, REPUBLIKA ČEŠKA
Boravak nastavnog osoblja Učilišta na Mendel University u Brnu, Faculty of AgriSciences, Republika Češka

 

U okviru Erasmus+ programa mobilnosti u razdoblju od 13. do 17. svibnja 2019. četiri nastavnika Učilišta boravilo je na Agronomskom fakultetu Sveučilišta Mendel u Brnu (Republika Češka). Dr. sc. Tatjana Jelen, Marijana Vrbančić, mag. ing. agr., Vedran Nervo, dr. vet. med. i Iva Stuburić, mag. ing. agr. pet su dana proveli na stručnom usavršavanju iz područja stočarstva, veterinarstva i bilinogojstva.


Grad Brno, drugi grad po veličini u Češkoj, je grad sveučilišta. Najveće je Sveučilište Masaryk, a zatim Sveučilište Mendel koje je osnovano 1919. i kao Agronomsko sveučilište u Brnu djelovalo je do 1994. Tadašnja je reorganizacija zadržana do danas, Sveučilište Mendel u Brnu (MENDELU) ima 5 fakulteta (Agronomski fakultet, Fakultet šumarstva i drvne tehnologije, Ekonomski fakultet, Fakultet hortikulture, Fakultet regionalnog razvoja i međunarodnih studija). Imaju preko 12.000 studenata, a sve je više i stranih studenata koji studiraju na ovom Sveučilištu.
Posjetili su zavode na fakultetu u svojim područjima rada, fakultetska pokušališta za istraživanja u biljnoj i stočarskoj proizvodnji u Žabčicama, Botanički vrt i arboretum u Brnu. Obišli su suvremene laboratorije, fakultetsku knjižnicu i čitaonicu, međunarodni poljoprivredno-stočni sajam, pokusne površine krmnog bilja, trava i žitarica u Vitinu te su obišli naše studente na završnoj praksi… Boravak na Mendelu bio je izuzetna prilika za nove kontakte, razmjenu iskustava u nastavnom, stručnom i znanstveno – istraživačkom radu te je potaknuta ideja o Erasmus+ razmjeni njihovih studenata i nastavnika s našim Učilištem.


Slobodno vrijeme, kojeg nije bilo puno, iskorišteno je za razgledavanje Brna i okolice.
Mali dio prekrasnog boravka u Brnu kroz slike možete doživjeti u prilogu.

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.