Natječaj za prijavu polaznika tečaja: "Obnovljivi izvori energije u poljoprivredi"

 

VISOKO GOSPODARSKO UČILIŠTE U KRIŽEVCIMA

Milislava Demerca 1, 48260 Križevci e-mail: uprava@vguk.hr, telefon 048/681-597

raspisuje

N A T J E Č A J

za prijavu polaznika tečaja „Obnovljivi izvori energije u poljoprivredi“ u okviru programa stručnog osposobljavanja na temu: Kružna poljoprivreda, a koji se financira iz Podmjere 1.1. „Potpora za strukovno osposobljavanje i aktivnosti stjecanja vještina – provedba tipa operacije 1.1.2. „Strukovno osposobljavanje za poljoprivrednike“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

 

Visoko gospodarsko učilište u Križevcima organizira tečaj Obnovljivi izvori energije u poljoprivredi“ u okviru programa stručnog osposobljavanja na temu: Kružna poljoprivreda u trajanju od 20 sati. Tečaj se financira iz Podmjere 1.1. „Potpora za strukovno osposobljavanje i aktivnosti stjecanja vještina – provedba tipa operacije 1.1.2. „Strukovno osposobljavanje za poljoprivrednike“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. u:

  • Koprivničkokriževačkoj županiji – u Križevcima od 22. do 26. studenoga 2022. u vremenu od 09:00 - 13:00 sati.
  • Varaždinskoj županiji – u Ludbregu  od 28. studenog do 2. prosinca 2022. u vremenu od 09:00 - 13:00 sati.
  • Bjelovarskoj županiji – u  Bjelovaru od 5. do 9. prosinca 2022. u vremenu od 09:00 - 13:00 sati.

Tečaj ima za cilj prikaz primjera dobrih praksi korištenja energije sunca u različitim funkcionalnim sustavima. To se u prvom redu odnosi na energiju za grijanje i pripremu potrošne tople vode te za mini elektrane dobivanja električne energije. Kroz program tečaja polaznici će moći vidjeti praktično izvedene sustave te konceptualno prepoznati koji sustav mogu primijeniti na vlastitom gospodarstvu. Na tečaju će se dobiti uvid u funkcioniranje različitih sustava povezanih s ekonomskim parametrima isplativosti pojedinog sustava u svrhu optimiziranja troškova uključenih u poljoprivrednu proizvodnju. Znanja i9 vještine stečene preko programa usavršavanja moći će implementirati u svoje upravljanje proizvodnjom kroz upravljanje i gospodarenje energijom na sustavan način što će rezultirati smanjenom potrošnjom energije i stakleničkih plinova uz iste uvjete, a sve to zajedno ima za cilj i veću konkurentnost na vrlo zahtjevnom tržištu.

Kroz sadržaj tečaja koji je vezan uz praktične primjere polaznici će steći uvid kako takovi sustavi izgledaju te kako se njima upravlja i koje sve mogućnosti pružaju vezano uz razne natječaje raspisane od strane Republike Hrvatske ili od strane Europske unije na koje se mogu samostalno javljati.

       Predviđeni  broj polaznika tečaja je 20, a da bi se isti održao potrebno je da se prijavi  5 polaznika.

Uvjeti za prijavu:

       Polaznici tečaja Programa stručnog osposobljavanja moraju biti nositelji, članovi, odgovorna osoba ili zaposlenici poljoprivrednog gospodarstva upisanog u Upisnik poljoprivrednika.

       Pristupnici  za pohađanje tečaja moraju dostaviti sljedeću dokumentaciji: koja se dostavlja isključivo na e-mail Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima: uprava@vguk.hr  :

Prijava za pohađanje tečaja

Rješenje - preslika o upisu u Upisnik poljoprivrednog gospodarstva (vidljiv MIBPG)

Ispunjeni obrazac Privole/suglasnosti za korištenje osobnih podataka tijekom pohađanja tečaja

Naprijed navedena dokumentacija dostavlja se isključivo elektroničkim putem na e-mail: uprava@vguk.hr   - naziv predmeta u e-mailu: Prijava za tečaj stručnog osposobljavanja.

Rok za dostavu prijava je do 15. studenog 2022.

Polaznicima tečaja uručit će se potvrda o pohađanju tečaja „Obnovljivi izvori energije u poljoprivredi“.

               

Upite u svezi tečaja možete zatražiti na telefon 048/681-597.

 

 

 

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.