Visoko gospodarsko učilište u Križevcima
objavljuje

NATJEČAJ
za dodjelu financijskih potpora

NASTAVNOM I NENASTAVNOM OSOBLJU
za mobilnost u okviru ERASMUS+ PROGRAMA – KA 1 aktivnosti
u akademskoj godini 2018./2019.


Visokome gospodarskom učilištu u Križevcima dodijeljena  je Erasmus Charter for Higher Education (ERAPLUS- 255228-EPP-1-2014-1-HR-EPPKA3-ECHE), čime je omogućeno njegovo sudjelovanje u programu Erasmus+.

Visoko gospodarsko učilište u Križevcima  dodijelit će ukupno četiri (4) mobilnosti nastavnog osoblja u svrhu podučavanja (održavanja nastave) u ukupnom trajanju od 32 dana i deset (10) mobilnosti (ne)nastavnog osoblja u svrhu osposobljavanja (stručnog usavršavanja) u ukupnom trajanju od 70 dana. Kandidati koji se prijave na Natječaj, zadovolje sve uvjete Natječaja, a ne uđu u krug stipendiranih članova osoblja, mogu na razmjenu otići o vlastitom trošku.

Svrha boravka na inozemnoj ustanovi za nastavno osoblje je podučavanje odnosno održavanje nastave ili osposobljavanje s naglaskom na razvijanje pedagoških vještina i vještina razvoja kurikula u visokom obrazovanju te za nenastavno osoblje osposobljavanje za obavljanje poslova definiranih ugovorom o radu ili ugovorom o djelu.

Na natječaj se mogu prijaviti svi članovi nastavnog ili nenastavnog osoblja Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima koji su na Visokome gospodarskom učilištu zaposleni temeljem ugovora o radu, te vanjski suradnici Učilišta koji imaju važeći ugovor o djelu. Pristupnici moraju imati hrvatsko državljanstvo ili državljanstvo neke druge države sudionice Erasmus+ programa. Nastavnici koji se prijavljuju za aktivnost održavanja nastave trebaju imati znanstveno-nastavno zvanje ili nastavno zvanje. Za aktivnost stručnog usavršavanja pristupnici na natječaj mogu biti članovi nastavnog i nenastavnog osoblja.

Važeće razdoblje za realizaciju Erasmus+ mobilnosti je 1. lipnja 2018. – 31. svibnja 2020.

U sklopu Erasmus+ programa moguće je ostvariti mobilnost u programskim zemljama. Programske zemlje su države članice EU: Austrija, Belgija, Bugarska, Cipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Irska, Italija, Litva, Latvija, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska i Ujedinjeno Kraljevstvo te Island, Lihtenštajn, Norveška, Makedonija i Turska.

Preduvjet za realizaciju mobilnosti u svrhu održavanja nastave i stručnog usavršavanja na inozemnoj visokoškolskoj ustanovi su Erasmus+ međuinstitucijski sporazumi sklopljeni između Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima i prihvatne visokoškolske ustanove. Nastavnik je obvezan održati najmanje 8 sati nastave. Za realizaciju aktivnosti stručnog usavršavanja na ustanovi koja nema status visokog učilišta nije potrebno sklopiti Erasmus+ međuinstitucijski sporazum. 
Dužina razdoblja mobilnosti za održavanje nastave je najkraće 2 dana, a najduže 60 dana.
Dužina razdoblja mobilnosti za osposobljavanje je najkraće 2 dana, a najduže 60 dana.
Dani provedeni na putu ne uračunavaju se u razdoblje mobilnosti.

Upute za prijavu na natječaj i prijavni obrasci sastavni su dio ovog natječaja i dostupni su na web stranici Učilišta www.vguk.hr
.
Prijava na natječaj treba sadržavati:
•    prijavni obrazac
•    Obrazac Nastavnog plana  (za aktivnost održavanja nastave) ili obrazac Plana rada (za aktivnost stručnog usavršavanja)
•    pozivno pismo inozemne ustanove (Acceptance Letter)
•    životopis (Europass format)
•    kopiju domovnice ili dokaza o državljanstvu
•    potvrdu poslodavca o statusu zaposlenika ili vanjskog suradnika
•    prijavni obrazac za dodatno financiranje (samo za osoblje s invaliditetom ili s posebnim potrebama)

ROK ZA PRIJAVU: 12. prosinca 2018.

Prijave i ostale popratne dokumentima poslati isključivo preporučenom poštom na adresu:
Visoko gospodarsko učilište u Križevcima
Za ERASMUS+ natječaj
Milislava Demerca 1
48260 Križevci

Neispravno popunjeni prijavni obrasci, prijave s nepotpunom dokumentacijom ili prijave poslane poslije navedenog roka neće se razmatrati.

Kontakt za dodatne informacije:
Renata Husinec, Erasmus koordinatorica
e-mail: rhusinec@vguk.hr  tel: 048 617 953


Dodatni dokumenti
Upute za prijavu na natječaj i realizaciju mobilnosti
Kalkulator za izračun udaljenosti putovanja
Tablica za izračun životnih troškova (dnevnica) i paušalnog putnog troška
Popis Erasmus+ međuinstitucijskih sporazuma

Povjerenstvo za Erasmus mobilnost:
mr. sc. Renata Husinec
dr. sc. Tatjana Jelen
dr. sc. Marcela Andreata Koren


Erasmus+ program mobilnosti provodi se u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU Zagreb.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.