dr. sc. Tatjana Tušek

dr. sc. Tatjana Tušek

Katedra za zootehniku
Lokacija ureda: Zgrada D
Telefon/Mobitel: +385 48 279 209
Email: ttusek@vguk.hr
Jezik komuniciranja: hrvatski
Životopis: Preuzmi (PDF)
Termin konzultacija: srijeda od 10,00 do 12,00 h

Akademske kvalifikacije

 • 1998 - 2000: Dr. sc. znanstvena disciplina anatomija domaćih životinja
  Doktorirala na Zavodu za anatomiju, histologiju i embriologiju Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, obranivši disertaciju pod naslovom: Morfološki i morfometrijski pokazatelji kod određivanja kostiju jelena iz eneolitičkih ostataka Vučedolske kulture.
 • 1988 - 1990: Mr sc. znanstvena disciplina fiziologija životinja
  Magistrirala na Zavodu za fiziologiju i radiobiologiju Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, obranivši magistarski rad pod naslovom: Utjecaj fero iona na resorpciju kalcija u sirištu goveda.
 • 1981 - 1987: dipl. vet./dr. vet. med.
  Diplomirala na Zavodu za fiziologiju i radiobiologiju Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Radno iskustvo

 • - : Poljoprivredni fakultet Osijek Sveučilišta J. J. Strossmayer u Osijeku
  Radni odnos zasnovala je 1. 02. 1988. godine na Poljoprivrednom fakultetu Osijek u Zavodu za stočarstvo, gdje je radila do 16. 09. 1991. godine. Radila je u nastavi kao znanstveno – nastavna asistentica na predmetu : Anatomija i fiziologija domaćih životinja i na projektu prof. dr. Zdenka Steinera te sudjelovala s osnivačem dr. Zvonimirom Tucakom u osnivanju poslijediplomskog studija iz “Opće i lovne kinologije,” na kojem je dalje radila kao tajnica studija.
 • - : Visoko gospodarsko učilište u Križevcima
  U Poljoprivrednom institutu Križevci, danas Visokom gospodarskom učilištu (VGUK) zaposlena je od 8. 10. 1992. godine, najprije kao asistentica, zatim kao viši predavač, a danas kao profesor stručnih studija (prvi izbor u zvanje 11. lipnja 2002.; drugi izbor u trajno zvanje, 19. srpnja 2007.) . Nositeljica je sljedećih kolegija: „Anatomija i fiziologija stoke“; "Fiziologija probave i hranidba stoke"; "Veterinarstvo" te izbornih kolegija: „Pčelarstvo i medonosono bilje“; "Veterinarstvo i promet animalnih proizvoda" te surealizatorica na kolegiju: "Promet stokom i animalnim proizvodima", na stručnom prijediplomskom studiju. Na stručnom diplomskom studiju Poljoprivreda studijsko usmjerenje Održiva i ekološka poljoprivreda, nositeljica je sljedećih kolegija: "Odabrana poglavlja iz animalne fiziologije i toksikologije"; "Utvrđivanje kvalitete, biodinamika animalnih proizvoda". Uvođenjem novih nastavnih programa usklađenih s bolonjskom reformom, aktivno sudjeluje u njihovoj izradi za gore navedene kolegije: “Anatomija i fiziologija stoke” te „Pčelarstvo i medonosno bilje“ na stručnom prijediplomskom studiju Poljoprivreda i „Odabrana poglavlja iz fiziologije i toksikologije na stručnom diplomskom studiju Poljoprivreda, VUK-a.

Nastava

Znanstveni interesi

 • Fiziologija probave, hematologija, endokrinologija veterinarske medicine

Usavršavanja

 • 26.03.2012. - 01.06.2012.: Agencija za znanost i visoko obrazovanje (nastavno)
  Završila stručno usavršavanje za stručnjaka vanjske neovisne periodične prosudbe sustava osiguravanja kvalitete na visokim učilištima

Publikacije

 • MB znanstvenika: 156674, uvid u bibliografiju dr. sc. Tatjane Tušek u CROSBI bazi

Bibliografija (CROSBI): https://www.bib.irb.hr/profile/28828

Ostale znanstvene i stručne aktivnosti

 • - : Visoko gospodarsko učilište u Križevcima
  Pročelnica Specijalističkih diplomskih stručnih studija (Poljoprivreda i Menadžment u poljoprivredi).
 • - : Visoko gospodarsko učilište u Križevcima
  Prodekan za nastavu i studente
 • - : Hrvatska pčelarska akademija u Osijeku
  Predsjednica Hrvatske pčelarske akademije u Osijeku. Osigurala financijska sredstva iz Projekta Grada Osijeka za financiranje dodatka Hrvatske pčelarske enciklopedije.

Obavijesti nastavnika

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.