Vanjska prosudba kvalitete

Prema Planu provedbe vanjske neovisne periodične prosudbe sustava osiguravanja kvalitete visokih učilišta AZVO-a u 2020.godini VGUK prolazi novi ciklus vanjske prosudbe kvalitete (https://www.azvo.hr/images/stories/vanjska_prosudba/Plan_provedbe_audita_VU_u_2020._godini.pdf).

Odluke:
Odluka o imenovanju- koordinatorica postupka vanjske prosudbe VGUK

Odluka o imenovanju koordinatora u provođenju postupka vanjske prosudbe (AZVO)

Odluka o imenovanju Povjerenstva_AZVO

Hodogram vanjske prosudbe kvalitete:

Hodogram

Rezultati vanjske neovisne prosudbe kvalitete 2021.
1. Izvješće audita (AZVO)
Očitovanje VGUK
Završno Izvješće audita (AZVO)
Zaključak akreditacijskog savjeta
Akcijski plan poboljšanja Sustava za osiguravanje i unaprjeđenje kvalitete (SOUK)

Reakreditacija

VGUK je 2018. godine završilo postupak reakreditacije s vrlo dobrim ocjenama te je u skladu sa Završnim izvješćem povjerenstva i akreditacijskim preporukama izradilo Akcijski plan za provođenje aktivnosti daljnjeg unapređenja kvalitete.

Reakreditacija 2018. - završno izvješće AZVO

Očitovanje na završno izvješće VGUK

Potvrda Ministarstva znanosti i obrazovanja

Akcijski plan (lipanj 2019.)

ODLUKA o prihvaćanju Izvješća o realizaciji Akcijskog plana za provođenje aktivnosti prema preporukama za unapređenje kvalitete u VGUK

Izvješće o realizaciji Akcijskog plana za provođenje aktivnosti prema preporukama za unapređenje kvalitete u visokom gospodarskom učilištu u Križevcima, lipanj 2021.

Mišljenje Povjerenstva za naknadno praćenje u postupcima reakreditacije

Zaključak Akreditacijskog savjeta o mišljenju Povjerenstva

Pregled rezultata reakreditacije svih visokih učilišta u RH koji su postupak završili dostupan je na stranici AZVO: https://www.azvo.hr/hr/vrednovanja/postupci-vrednovanja-u-visokom-obrazovanju/ishodi-vrednovanja

Unutarnja prosudba

Točkom 4.10.2. Priručnika za osiguravanje i unapređivanje kvalitete VGUK predviđeno je provođenje unutarnje prosudba sustava osiguravanja i unapređivanja kvalitete u skladu s Europskim standardima i smjernicama za unutarnje osiguranje kvalitete na visokim učilištima.

Ciljevi unutarnje prosudbe sustava osiguravanja kvalitete su:

  • utvrditi trenutnu razinu kvalitete obrazovnoga rada na Učilištu u usporedbi s Europskim standardima i smjernicama za unutarnje osiguranje i unapređivanje kvalitete na visokim učilištima,
  • uspostaviti učinkovit sustav osiguravanja kvalitete na temelju SWOT analize i zacrtanih strateških ciljeva institucije
  • sustavom osiguravanja kvalitete pridonijeti ostvarivanju misije institucije
  • razvijanje kulture kvalitete

Plan provedbi unutarnjih prosudbi sustava osiguravanja kvalitete VGUK prema ESG za razdoblje rujan 2020. do ožujak 2021.

Terminski plan internih prosudbi 2020/2021.

Završno izvješće unutarnje prosudbe kvalitete (ožujka 2021.)

Godišnji plan aktivnosti Jedinice

Članovi Jedinice za kvalitetu u suradnji sa članovima stručnih tijela Jedinice svake godine izrađuju Godišnji plan aktivnosti za osiguravanje i unapređivanje kvalitete na VGUK. U Godišnjem planu definiraju se i usvajaju aktivnosti koje će članovi Jedinice organizirati i provoditi tijekom godine s ciljem unapređivanja kvalitete, te rokovi i planirani troškovi potrebni za provođenje usvojenih aktivnosti.

Na sjednicama Jedinice za kvalitetu i stručnih tijela Jedinice redovito se prate i analiziraju tijek i rezultati provedenih aktivnosti.

Godišnji plan aktivnosti Jedinice za osiguravanje i unapređivanje kvalitete 2019/2020.

Realizacija Godišnjeg plana aktivnosti Jedinice za osiguravanje i unapređivanje kvalitete 2019/2020.

Godišnji plan aktivnosti Jedinice za osiguravanje i unapređivanje kvalitete na VGUK za 2022. godinu

Izvješće o provedbi Godišnjeg plana aktivnosti Jedinice za osiguravanje i unapređivanje kvalitete na VGUK za 2022. godinu

Godišnji plan aktivnosti Jedinice za osiguravanje i unapređivanje kvalitete na VGUK u 2023. godini

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.