mr. sc. Miomir Stojnović

mr. sc. Miomir Stojnović

Katedra za zootehniku
Lokacija ureda: zgrada B, 2. kat
Telefon/Mobitel: +385 48 617 947
Email: mstojnovic@vguk.hr
Jezik komuniciranja: hrvatski, engleski
Životopis: Preuzmi (PDF)
Termin konzultacija: srijeda od 10 h

Akademske kvalifikacije

 • 1983 - 1989: mr. sc.
  Od 1983. do 1989. pohađao poslijediplomski studij Mehanizacija poljoprivrede na Fakultetu poljoprivrednih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Stupanj magistra znanosti stekao obranom magistarskog rada pod naslovom: Neke tehničko-eksploatacione karakteristike uređaja za strojnu mužnju krava korištenih na individualnim gospodarstvima pod mentorstvom prof.dr. Josipa Brčića.
 • 1978 - 1982: dipl.inž. poljoprivrede - mehanizator
  Od 1978. do 1982. pohađao studij Poljoprivrede, smjer Mehanizacija poljoprivrede na Fakultetu poljoprivrednih znanosti Sveučilišta u Zagrebu (današnji Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu). Diplomirao 1982. pod mentorstvom prof. dr. Tome Beštaka na temu: Projekt mehanizacije proizvodnje pšenice i kukuruza na Poljoprivrednom dobru Ježevo.

Radno iskustvo

 • 1983 - : Visoko gospodarsko učilište u Križevcima
  Zaposlen u Poljoprivrednom institutu u Križevcima (sadašnjem Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima) od 1983. godine, prvu godinu kao pripravnik, zatim kao asistent u nastavi, te od 1998. kao viši predavač. Od 2007. obnaša funkciju šefa Katedre za zootehniku. Predaje na prijediplomskom stručnom studiju Poljoprivreda 5 kolegija (Osnove poljoprivrednog strojarstva, Strojevi i uređaji u stočarstvu, Mehanizacija i automatizacija farme, Eksploatacija i održavanje strojeva farme, Graditeljstvo u zootehnici) i na Specijalističkom diplomskom stručnom studiju Poljoprivreda, usmjerenje Održiva i ekološka poljoprivreda 1 kolegij (Mehanizacija u održivoj i ekološkoj poljoprivredi).

Nastava

Znanstveni interesi

 • mehanizacija u stočarstvu
 • strojna mužnja krava
 • zbrinjavanje organskog otpada poljoprivrednog porijekla
 • obnovljivi izvori energije, bio-goriva

Publikacije

Bibliografija (CROSBI): https://www.bib.irb.hr/profile/11952

Google Scholar: https://scholar.google.com/citations?hl=hr&user=l225H2oAAAAJ

Obavijesti nastavnika

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.